وبگاه تخصصي مجله ميهن، Mihan Magazine Afghanistan
بروزرسانی: ۹:۴۹:۱۹ - سه شنبه ۸ ثور ۱۳۹۴
عملیات کشتن بن‎لادن چگونه انجام شد

جزییات بیشتری از عملیات حمله به مجتمع ساختمانی در حومه شهر ابیت آباد در شمال غرب پاکستان و کشتن بن لادن، رهبر القاعده منتشر شده است.

یک خبرنگار محلی به بی بی سی گفت که این مجتمع حدود دویست متر با آکادمی نظامی پاکستان فاصله دارد که مرکز آموزش نیروهای نخبه ارتش است. برخی گزارش‎های دیگر می‎گویند این مجتمع در حدود هفتصد متری این آکادمی قرار دارد.

به هر ترتیب این مجتع کاملا داخل منطقه‎ای نظامی در ابیت آباد قرار دارد و به نظر می‎رسد نیروهای نظامی به طور مستمر و مشخص در منطقه حاضر بودند و پست بازرسی در آن جا وجود داشته است.

منابع نظامی به بخش اردوی بی بی سی گفته‎اند، عملیات حدود ساعت ده و نیم شب به وقت محلی (پنج و نیم عصر به وقت گرینویچ) آغاز شد و حدود چهل و پنج دقیقه طول کشید.

هدف این عملیات حمله به خانه‎ای بود که یک ساختمان بزرگ سه طبقه در مرکز آن قرار داشت.

شاهدان عینی به بی بی سی گفته‎اند که هنگامی که هلیکوپتر در خارج ساختمان فرود آمد، مردانی از آن بیرون آمدند که به زبان پشتو با مردم محلی صحبت می‎کردند.

خانهای با سیم خاردار و دوربین مدار بسته

به مردم محلی گفته شد که چراغ خانه‎هایشان را خاموش کنند و از خانه خارج نشوند.

مردم محل می‎گویند کمی بعد آنها صدای شلیک گلوله و سلاح‎های سنگین شنیدند.

هنگام این عملیات یکی از هلیکوپترها به دلیل نقص فنی و یا به خاطر اصابت گلوله دچار نقص فنی شد.

مساحت خانه ای که مورد حمله قرار گرفت حدود ۲۵۰۰ متر مربع بود اما مردم محلی به بی بی سی گفته‎اند که چون دور خانه دیوارهایی با ارتفاع چهار متر کشیده شده بود، داخل خانه دیده نمی‎شد.

بالای دیوار با سیم خاردار پوشانده شده بود و خانه به دوربین مدار بسته مجهز بود.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتد پرس این خانه دو در با امنیت بالا داشت و هیچ خط تلفن یا اینترنتی در خانه نبود.

عمارت وزیرستان

بعد از عملیات، شاهدان عینی گفتند که تنها می‎توانستند زبانه های آتش را که از خانه بیرون می‌زد ببینند.

بعد از آن نیروهایی که این عملیات را انجام دادند، احتمالا با یک نفر از کسانی که داخل خانه بود، بیرون آمدند.

مردم محل می گویند در این خانه چند زن و کودک هم زندگی می کردند.

یکی از ساکنان محلی به بخش اردو ی بی بی سی گفت که این مجتمع ده تا دوازده سال پیش توسط یک مرد پشتون ساخته شد و هیچکدام از ساکنان این محله نمی‎دانستند که چه کسی در آنجا زندگی می‎کند.

یک خبرنگار محلی می‎گوید، این مجتمع به عمارت وزیرستان مشهور است.

این خبرنگار می‎گوید مالک این مجتمع اهل وزیرستان، منطقه کوهستانی و تقریبا خودمختار در نزدیکی مرز افغانستان بوده است. این همان منطقه‎ای است که تاکنون بسیاری فکر می‎کردند بن‎ لادن در آن جا مخفی شده باشد.

این مجتمع در منطقه‎ای مسکونی در حومه شهر ابیت آباد، در محله ای که شهر بلال خوانده می‎شد قرار داشت. بیشتر ساکنان این محله، افسران بازنشسته ارتش هستند.

خبرگزاری آسوشیتد پرس، از قول مقام های امنیتی در آمریکا نقل کرده است که این خانه مخصوص پناه دادن به یک ‘تروریست’ مهم ساخته شده بود.

این مقام امنیتی می گوید متخصصات سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، سیا پیش از حمله بررسی کردند که آیا ممکن است کسی که در این خانه زندگی می‎کند، کسی به جز بن‎لادن باشد، اما در آخر تقریبا اطمینان یافتند که ساکن این خانه بن‎لادن است.

نیروهای پاکستان بعد از حمله به محل رسیدند و کنترل منطقه را در دست گرفتند.

خبرنگاران بی بی سی می گویند عملیات نیروهای آمریکایی از پایگاه نیروی دریایی در تاربلا قاضی، در نزدیکی ابیت آباد انجام شده است.

منبع: بی بی سی

نظر دادن مسدود گشته است.

آخرین نوشته ها